Meteora-opas – Näin sinne pääsee ja tältä siellä näyttää!

Meteora:

Mieheni on kotoisin Kreikasta, joten matkaamme sinne yleensä kerran vuodessa. Tällä reissulla ajattelimme käydä katsastamassa Meteoran kansallispuiston. Olin kuullut, että se on vaikuttavan näköinen paikka. Meteora tunnetaan suurista hiekkakivipylväistään, sekä niiden päälle rakennetuista luostareista.

Meteoran kallioita

Ateenasta Meteoraan

Kansallispuiston vieressä on kylä, nimeltään Kalampaka, josta otimme Airbnb-asunnon. Autottoman matkaajan kannattaa harkita myös Kastrakin kylää, joka on lähempänä alueen polkuja. Ohjatut vaellukset tosin starttaavat Kalampakasta. Meille näillä asioilla ei ollut niin väliä, sillä olimme liikenteessä anopin kanssa, jolla on auto ja hän myös on vieraillut paikassa lukuisia kertoja aiemminkin.

Ajomatka Ateenasta kestää noin neljä tuntia. Suurimman osan matkasta sai ajella pitkin tuliterää moottoritietä, jolla oli vain kourallinen muita autoja. Täällä ei siis tarvitse pelätä Kreikan kaoottista liikennettä. Puolimatkassa oleva vuoristo-osuus oli vähän jännittävämpi, mutta tie oli sielläkin hyvä.

Kiipeilykokeiluja, sekä upea auringonlasku

Ensimmäisenä päivänä kävimme katsomassa Adrachti-nimistä kivitötteröä, joka sojottaa isompien vuorten keskellä. Polku paikan päälle oli erittäin kaunis. Muratit peittivät puita ja kaunis iltapäivän aurinko paistoi puiden lomasta. Polku on helppo kulkea, parissa kohtaa saa ponnistella hieman enemmän, mutta retkikuntamme selvisi ylös vaivatta.

meteora-1
meteora-4

Meteora on kalliokiipeilijöiden suosiossa. Alueella on yli 700 kiipeilyreittiä. Tämän ymmärtää hyvin, kun menee tutkailemaan kivipaasia läheltä. Kalliosta töröttää pienempiä kiviä, kuin bouldering-seinästä. Niissä oli hauska kokeilla kiipeillä ilman kiipeilyvarusteitakin.

meteora-2

Asia, jota tältä reissulta halusin eniten, oli kuvata auringonlasku upeiden kivipaasien kanssa. Anoppini ystävä, paikallinen opas kertoi meille hyvän paikan tähän tarkoitukseen. Auringonlaskun lähestyessä suuntasimme autolla parkkipaikalle paikkaan nimeltä Psaropetra panorama.

meteora-10
Matkalla ylöspäin
auringonlasku

Ja kyllähän siellä oli kauniit näkymät, menee varmasti top 3-auringonlaskuihin, jotka olen nähnyt. Paikalla oli muitakin turisteja, mutta suurin osa katosi heti, kun aurinko sukelsi vuorien taakse. Heille tuli varmaan kylmä. Minä sain outoja katseita topissa ja shortseissani, kun muut hytisivät pitkähihaisissa. Kyllä suomalainen tarkenee!

meteora-12
meteora-5

Paikalla oli myös kolme kulkukoiraa, jotka jahtasivat kissaa. Kissa kiipeili kuitenkin rinteessä taitavasti ja pääsi luikahtamaan karkuun. Tämän jälkeen koiratkin istahtivat ihailemaan maisemia. Täällä kohtaamamme koirat olivat jotenkin erityisiä, kuin niillä olisi ihmisen mieli. Tästä kerron lisää toisessa Meteoran jutussani.

meteora-13
meteora-14

Auringonlaskun jälkeen menimme syömään Kastrakissa sijaisevaan tavernaan, sitten nukkumaan ja odottamaan seuraavan päivän seikkailuja!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s