Kesä Kuhmossa

Olen lähtenyt heinäkuuksi vähän etelämpään, kotikaupunkiini Kuhmoon. Sain minulle täydellisesti sopivan työpaikan ja minusta leivottiin Kuhmon kaupungin someagentti/matkailuopas! Työparinani minulla on Konttisen Katri, joka saapui myöskin Rovaniemeltä.

Tänään minulla oli kolmas työpäivä ja vaikka ensimmäisenä päivänä tietotulva oli melkoinen, niin nyt alkaa jo olla olo, että tiedän mitä teen ja edessä on varmasti mielenkiintoinen kuukausi.

Kuhmo on erinomainen käyntikohde monenlaisille luonnossa liikkujille. Erityisesti paikka sopii kalastajille ja valokuvaajille, sillä täältä löytyy yli 100 koskea, joista ainoastaan yksi on padottu. Jos siis ajatus taimenien narraamisesta houkuttaa, niin kannattaa suunnata tännepäin. Valokuvaaja voi mennä kojuun kykkimään nähdäkseen karhun, suden tai ahman. Moni tunnettu luontokuva on räpsäisty Kuhmossa.

Eniten Kuhmo taidetaan kuitenkin tuntea maailmanluokan kamarimusiikkifestivaalista, joka alkaa heinäkuun puolivälissä ja kestää kaksi viikkoa.

Itse olen tähän mennessä pyörinyt vain keskustan tuntumassa, olen valokuvannut kuhmolaisia ruokia ja urheilukenttää. Huomenna lähden patikoimaan Iso-Palosen luonnonsuojelualueelle, jotta saan kirjoitettua siitä artikkelin kaupungin blogiin. Taitaapa olla ensimmäinen kerta, että saan palkkaa patikoimisesta, ainakin ilman perässä kulkevia asiakkaita. Aika mahtavaa, ei tosin sillä, etteivätkö asiakkaat olisi hyvää seuraa.

Koska en keksi mitään sen järkevämpää sanottavaa, niin laitan alle kuvia, joita on vuosien varrella päätynyt kamerani muistikortille, aiheena Kuhmon kesä:


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s