Jännittävä kesäinen videoprojekti alkaa – Uusi tubesarja Suomalaisesta kansanuskosta!

Nyt on tulossa jotain uutta ja jännittävää!

Videon teko on kiinnostanut minua jo pitkään ja päätinkin keväällä, että tänä kesänä kuvataan! Aluksi ajatuksenani oli esitellä vähän vähemmän tunnettuja retkeilypaikkoja Itä-Suomesta, mutta idea muotoutui uusiksi, kun pyysin ystäväni Paulan mukaan. Paula on käynyt retkillään usein vierailemassa muinaissuomalaisten pyhillä paikoilla, joten päätimme, että alamme esittelemään niitä.

Luvassa on varmasti omalaatuinen, räväkkä ja hauska sarja. Olemme nimittäin molemmat tämmöisiä ehtoja Kuhmon akkoja, joita yhdistää halu tehdä asiat toisin, kun on totuttu, sekä uskomaton huumorintajumme. Minä valokuvaajana haluan tallentaa Suomen luonnon kesäisessä kauneudessaan ja Paula teatterialan ammattilaisena kehittää pieniä kohtauksia, joissa esittelemme paikoilla aikoinaan koettuja rituaaleja ynnä muuta. Toki toimimme molemmat myös rempseinä juontajina.

Tämä viikko onkin kulunut syvällisessä perehtymisessä aiheeseen, olen kuunnellut Ylen Elävän arkiston materiaalia ja hakenut kirjastosta kasan kirjoja. Ensi viikolla lähdemme Kolille kuvaamaan aloitusjaksoa. Projektilla ei ole varsinaista kotisivua, mutta mene ihmeessä tykkäämään Facebook- sivustamme, niin pääset näkemään hetkiä myös kulissien takaa, sekä seuraamaan projektin edistymistä.

Sarja tulee ilmestymään luonnollisesti Youtubeen ja myös tähän blogiin, referenssiartikkeleiden kera. Ensimmäisen jakson valmistuminen menee varmasti juhannuksen tuolle puolen, mutta hyvää kannattaa odottaa. Toivottavasti sinunkin kiinnostuksesi heräsi, itse odottelen ensi viikkoa innokkaana!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s