Etsitkö mökkimajoitusta Norjan Senja- saarelta? Arctic Lodgen mökit hurmaavat rauhallisuudellaan!

Jatkoa artikkelille: Blåvatnet ja Aspenvatnet – hurmaavat turkoosit järvet Norjassa

Tänä kesänä Norjaan suunnistaa todennäköisesti enemmän suomalaisia, kuin koskaan. Senjan saari on yksi käymisen arvoinen kohde. Saaren ympäri kulkee matkailutie, jonka varrella pääset näkemään jos jonkinmoista upeaa paikkaa.

Blåvatnetilta Senjalle

Kun retkikuntamme viimeisetkin jäsenet olivat heränneet ja syöneet, lähdimme kohti Senjaa. Ajelimme Lyngenin niemimaan eteläpuolelta, edellispäivän lossi Breivikeidetiin oli melko tyyris. No, pääsimmepä näkemään uusia maisemia ja hienojahan ne olivat, niinkuin kaikkialla Norjassa. Ajoreittimme voit katsoa tästä.

Kapeilla teillä oli välillä jännittävää kurvailla valtavalla autollamme

Meillä ei ollut vielä seuraavan yön majapaikkaa tiedossa, joten ajelun lomassa suoritettiin ankaraa googletusta. Löysimme paikan, nimeltään Senja Opplevelser, joka on sittemmin vaihtanut nimensä Arctic Lodgeksi. Paikka sijaitsi saaren eteläosassa, eli vähän syrjässä turistitiestä, mutta päädyimme valitsemaan sen, edullisen hintansa takia.

Paikka oli menossa kiinni hiukan ennen ehtimistämme sinne, mutta sain omistajan helposti kiinni Facebookin kautta ja hän lupasi odotella meitä.

Saunojia

Upeissa maalaismaisemissa sijaitsevalle pihatielle kääntyessämme ensimmäinen kommenttimme oli: ”Ei hitto, onko tuo perse?” Pihatietä pitkin käveli alaston mies. Melkoinen ensivaikutelma, näky aiheutti meissä kunnon naurunremakan. Ja kyllä, mies oli suomalainen, juuri tulossa saunasta.

Paikalla ei ollut vielä valmiina mitään varsinaista karavaanariparkkia, omistaja kehotti meitä laittamaan auton resparakennuksen eteen, niin saisimme sen helposti roikkaan. Tynnyrisauna näytti sen verran houkuttelevalta, että vuokrasimme sen loppuillaksi itsellemme ja hyvät löylyt saimmekin. Saunasta näkee myös hyvin pohjoistaivaalle, joten sieltä on varmasti syksymmällä hyvät mahdollisuudet nähdä revontuliakin!

Loppuillan istuskelimme nuotiolla. Olutta tarjoamalla saimme houkuteltua myös paikan omistajan Kathrinin seuraamme. Hän paljastuikin oikein rennoksi ja mukavaksi tyypiksi. Paikka oli vasta kaksi vuotta vanha ja hän pitää sitä äitinsä kanssa. Rannalla on kolme mökkiä, joita on kuulema juuri remontoitu. Yhteen mökkiin mahtuu 7 ihmistä ja yhden yön hinta oon noin 240€, eli kalliiksi täällä majailu ei todellakaan tule, ainakaan vähänkään isommalla porukalla.

Kalastajan unelmamökki Senjalla

Paikka on varmasti suomalaisen mieleen, sillä se on pieni, hiljainen, voit vuokrata saunan, grillikodan tai kalastusveneen, jos mielesi tekee vesille vaikkapa turskaa narraamaan! Aamulla paikalliset kalastajat lähtivät merelle heidän veneellään ja palasivat iltapäivällä kopat täynnä kalaa, niitä voi myös ostaa suoraan heiltä!

Lähtötouhumme sujuivat melko hitaasti, mutta missään vaiheessa kukaan ei tullut hoputtamaan meitä. Voinkin sanoa, että tämmöisessä pikkupaikassa onkin ihan erilainen rento meininki, kuin isoissa lomakylissä. Ja pitihän niitä pieniä tukea muutenkin näinä aikoina. Hauskaa Senjan reissua ja kertokaahan terveisiä Kathrinille, jos löysitte paikan tämän jutun kautta!

Lähtiessä piti ottaa vielä yhteiskuva!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s