Revontulimetsästäjä

Kuuletko usein taivaalla loimunneista revontulista vasta seuraavana päivänä? Haluaisitko sinäkin oppia valokuvaamaan revontulia? Haluatko löytää muitakin samasta aiheesta kiinnostuneita ihmisiä?

Revontulimetsästäjä, eli Lähtisitkö? -blogin Kerttu tulee apuun! Hän opettaa sinulle, kuinka revontulet syntyvät, kuinka niitä ennustetaan ja miten saat otettua niistä näyttäviä kuvia.

Vuosia matkailualalla työskennellyt kouluttaja kertoo asiat rempseällä tyylillään, mitään puisevaa luentoa on siis turha odottaa. Välillä kuullaan myös tarinoita turistien kanssa sattuneista kommelluksista.

Ensimmäinen revontulikurssi järjestetään Kuhmossa syyskuussa.

Sopiiko kurssi minulle?

Kurssi sopii sinulle, jos olet kiinnostunut yökuvauksesta ja sinulta löytyy kamera, jossa on mahdollisuus säätää kuvausasetukset itse.

Älä huoli, vaikket olisi kuvannut koskaan kamerasi manuaaliasetuksilla! Sitä täällä juuri opetellaan.

Syksyn kurssit

Ensimmäinen revontulikurssi pidetään lauantaina 26.9 Kuhmon Ylä-Vieksillä.

Lokakuussa järjestetään revontuli-ilta Hotelli Kalevalassa. Pakettiin kuuluu kurssin lisäksi hotellihuone, sauna + poreamme ja illallinen!

Haluaisitko kurssin omalle paikkakunnallesi? Älä arkaile ottaa yhteyttä sähköpostilla tai Facebook -viestillä!

Turvallisuus

Revontulimetsästäjä ottaa Koronaviruksen vakavasti. Tämän johdosta pidämme ryhmäkoot pieninä, sekä huolehdimme hygieniasta hyvin.

Älä tule kurssille, jos olosi on vähänkin flunssainen. Saat rahasi takaisin, jos et pääse tulemaan sairastumisen takia.

Syksyn 2020 kurssit:

26.9 klo: 20 Kuhmo, Ylä-Vieksi

– Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla, tai Facebook-viestillä

Ensimmäiset kurssilaiset pääsevät mukaan tarjoushintaan 49€/hlö (sis. alv)

17.10 klo 18: Kuhmo, Hotelli Kalevala

– Paketti, johon sisältyy yö hotellissa, saunaosaston käyttö, revontulikurssi ja 3 ruokalajin illallinen

1-hh 169 €/henkilö

2-hh 139,50 €/henkilö
Tee varaus suoraan hotellille!


Kurssin sisältö:

  • Mistä revontulet tulevat? Pieni katsaus avaruusfysiikkaan, kansanomaisesti selitettynä.
  • Kuinka revontulia ennustetaan? Opi lukemaan satelliittidataa, niin osaat olla ulkona oikeaan aikaan.
  • Millainen on hyvä paikka revontulien katseluun? Löydä kauneimmat kuvauspaikat.
  • Millaiset asetukset kameraan pitää laittaa? Katsotaan yhdessä, kuinka juuri Sinun kamerasi säädetään kohdilleen.
  • Harjoittelua ulkona. Kurssipaikka on valikoitu niin, että siellä on mahdollista nähdä revontulia. Teoriaosuuden jälkeen siirrymme ulos kokeilemaan oppimiamme asioita.
  • Millaista on revontulioppaan työ? Tietotulvan välissä on hauska kuulla pieniä kevennyksiä. Kouluttaja maustaa luentoaan omilla tositarinoillaan kokemistaan kommelluksista.
  • Lunttilappu ja kurssitodistus sähköpostiin kurssin jälkeen. Saat kurssin suoritettuasi sähköpostiisi lunttilapun, jossa kerrataan mittareiden lukemista, sekä kameran asetuksia.
  • Sekä tietenkin kahvitarjoilu!

Haluatko ilmoittautua tulevalle kurssille, tai tiedustella/toivoa minua tulemaan paikkakunnallesi pitämään koulutusta? Ota yhteyttä!

Revontulimetsästäjän Facebook-sivua seuraamalla pysyt kärryillä tulevista kursseista, sekä saat ilmoituksia lupaavista revontuliöistä!

UKK

Entä jos en omista järjestelmäkameraa?

Saat kurssista eniten irti, kun tulet järjestelmäkameran kanssa, mutta mikään ei estä sinua tulemasta mukanasi vaikkapa pokkarikamera tai älypuhelin. Tarkista, onko puhelimesi kamerasovelluksessa mahdollisuutta valita asetukset itse. Jos ei, lataa ennen kurssia kamerasovellus, joka sallii manuaaliasetukset.

Mitä muita varusteita tarvitsen?

Kamerajalusta on hyvä olla. Myös esimerkiksi hernepussia voi käyttää jalustana, mutta kunnon kamerajalka antaa sinulle huomattavasti enemmän vapautta kuvakulmien kanssa.

Tarvitset myös säänmukaisen vaatetuksen, sekä tasku- tai otsalampun.

Pääsemmekö näkemään revontulia kurssi-iltana?

Kurssipaikka on valittu tarkoin revontulet mielessä. Revontulet ovat kuitenkin luonnonilmiö, jonka esiintymiseen kurssinpitäjä ei voi vaikuttaa, joten on mahdollista, ettei niitä nähdä.

Kirkkaalla säällä kuvaamme tähtiä ja taivaan ollessa pilvinen opettelemme luovia pimeäkuvaustekniikoita. Jos sää on todella huono, järjestämme korvaavan harjoitteluillan toiselle päivälle, tai saat osan kurssimaksusta takaisin.

Tervetuloa mukaan kasvavaan revontulimetsästäjien joukkoomme!