Revontulimetsästäjä

Kuuletko usein taivaalla loimunneista revontulista vasta seuraavana päivänä? Haluaisitko sinäkin oppia valokuvaamaan revontulia? Haluatko löytää muitakin samasta aiheesta kiinnostuneita ihmisiä?

Revontulimetsästäjä, eli Lähtisitkö? -blogin Kerttu tulee apuun! Hän opettaa sinulle, kuinka revontulet syntyvät, kuinka niitä ennustetaan ja miten saat otettua niistä näyttäviä kuvia.

Vuosia matkailualalla työskennellyt kouluttaja kertoo asiat rempseällä tyylillään, mitään puisevaa luentoa on siis turha odottaa. Välillä kuullaan myös tarinoita turistien kanssa sattuneista kommelluksista.

Katso lisätietoa etäkurssista alempaa.

Kiitos paljon Kerttu erinomaisesta kurssista eilen! Teoriaosuus oli mielenkiintoinen, tärkeimmät kuvausasetukset käytiin perusteellisesti läpi ja vielä illan huipennuksena saimme nähdä revontulet Kuivajärven yllä 🤩

Kati

Sopiiko kurssi minulle?

Kurssi sopii sinulle, jos olet kiinnostunut yökuvauksesta ja sinulta löytyy kamera, jossa on mahdollisuus säätää kuvausasetukset itse.

Älä huoli, vaikket olisi kuvannut koskaan kamerasi manuaaliasetuksilla! Sitä täällä juuri opetellaan.

Talven kurssit

Voit tilata kurssin ryhmällesi Kuhmon Hotelli Kalevalassa. Varaa suoraan hotellilta. Silloin tällöin saatavilla on myös kaikille avoimia kursseja. Katso päivänmäärät alempaa.

Haluaisitko kurssin omalle paikkakunnallesi? Älä arkaile ottaa yhteyttä sähköpostilla tai Facebook -viestillä! Myös yksityiskurssit onnistuvat, vaikkapa kotonasi! Kysy rohkeasti, niin katsotaan, mitä voin järjestää.

Turvallisuus

Revontulimetsästäjä ottaa Koronaviruksen vakavasti. Tämän johdosta pidämme ryhmäkoot pieninä, sekä huolehdimme hygieniasta hyvin.

Älä tule kurssille, jos olosi on vähänkin flunssainen. Saat rahasi takaisin, jos et pääse tulemaan sairastumisen takia.

Tulevat kurssit:

2022:

Perjantaina 18.2.2022 Etäkurssi Teamsissa

Hinta: 35€/hlö.


Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia kerttu (at ) koekainuu.fi
Ilmoittautumisen jälkeen saat maksutiedot. Kun maksu näkyy tilillä, lähetän sinulle Teams -linkin.

Perjantaina 4.3.2022 revontulikurssi Kuhmon Hotelli Kalevalassa.

Hinta

1-hh 169 €/henkilö

2-hh 139,50 €/henkilö

Hinta sisältää majoituksen, aamiaisen, saunan poreammeineen, Revontulimetsästys-kurssin sekä kolmen ruokalajin illallisen perjantai-iltana. Kurssille voi tulla myös, vaikka ei majoittuisi hotellissa. Tällöin hinta on 60€.

Muistathan ottaa mukaan kameran, jalustan sekä säähän sopivan vaatetuksen!


Lauantaina 5.3.2022 Kimppakyttäys Lentuan kodalla Kuhmossa.

Hinta revontulikurssin käyneille: 39€/hlö
Hinta muille: 49€/hlö

Istutaan iltaa Lentuan hulppeassa vuokrakodassa. Tarjolla makkaraa, perunasalaattia sekä lämmintä mehua. Harjoitellaan yökuvausta ulkona, saat apua kameran käyttöön manuaaliasetuksilla. Jos meillä käy tuuri, pääsemme kuvaamaan revontulia. Voimme kuvata myös tähtitaivasta ja valomaalauksia. Mahdollisuus kuvata koski talvisena yönä!

Ilmoittautuminen onnistuu sekä Hotelli Kalevalan kautta, että suoraan minulle.


Kysy rohkeasti yksityiskurssia esimerkiksi harrastusporukalle tai työporukalle! Hinta riippuu henkilömäärästä ja kurssipaikasta. Kurssin yhteyteen on mahdollista liittää myös esimerkiksi nuotioruokailua.

Yksityiskurssit onnistuvat myös hotellin kautta. Voit yhdistää kurssiin muita hotellin palveluita, kuten saunan ja illallisen.

Voit myös toivoa minua järjestämään kurssin paikkakunnallasi!


Kurssin sisältö:

  • Mistä revontulet tulevat? Pieni katsaus avaruusfysiikkaan, kansanomaisesti selitettynä.
  • Kuinka revontulia ennustetaan? Opi lukemaan satelliittidataa, niin osaat olla ulkona oikeaan aikaan.
  • Millainen on hyvä paikka revontulien katseluun? Löydä kauneimmat kuvauspaikat.
  • Millaiset asetukset kameraan pitää laittaa? Katsotaan yhdessä, kuinka juuri Sinun kamerasi säädetään kohdilleen.
  • Harjoittelua ulkona. Kurssipaikka on valikoitu niin, että siellä on mahdollista nähdä revontulia. Teoriaosuuden jälkeen siirrymme ulos kokeilemaan oppimiamme asioita.
  • Millaista on revontulioppaan työ? Tietotulvan välissä on hauska kuulla pieniä kevennyksiä. Kouluttaja maustaa luentoaan omilla tositarinoillaan kokemistaan kommelluksista.
  • Lunttilappu sähköpostiin kurssin jälkeen. Saat kurssin suoritettuasi sähköpostiisi lunttilapun, jossa kerrataan mittareiden lukemista, sekä kameran asetuksia.

Ytimekkäästi ja rennolla otteella opetusta, tykkäsin! Kameran asetuksissa autettiin ns. kädestä pitäen. Suosittelen lämpimästi ❤

Noora

Revontulimetsästäjän Facebook-sivua seuraamalla pysyt kärryillä tulevista kursseista, sekä saat ilmoituksia lupaavista revontuliöistä!

UKK

Entä jos en omista järjestelmäkameraa?

Saat kurssista eniten irti, kun tulet järjestelmäkameran kanssa, mutta mikään ei estä sinua tulemasta mukanasi vaikkapa pokkarikamera tai älypuhelin. Tarkista, onko puhelimesi kamerasovelluksessa mahdollisuutta valita asetukset itse. Jos ei, lataa ennen kurssia kamerasovellus, joka sallii manuaaliasetukset.

Mitä muita varusteita tarvitsen?

Kamerajalusta on hyvä olla. Myös esimerkiksi hernepussia voi käyttää jalustana, mutta kunnon kamerajalka antaa sinulle huomattavasti enemmän vapautta kuvakulmien kanssa.

Tarvitset myös säänmukaisen vaatetuksen, sekä tasku- tai otsalampun.

Pääsemmekö näkemään revontulia kurssi-iltana?

Revontulet ovat luonnonilmiö, jonka esiintymiseen kurssinpitäjä ei voi vaikuttaa, joten on mahdollista, ettei niitä nähdä.

Kirkkaalla säällä kuvaamme tähtiä ja taivaan ollessa pilvinen opettelemme luovia pimeäkuvaustekniikoita.

Tervetuloa mukaan kasvavaan revontulimetsästäjien joukkoomme!